banner schildersbedrijf VDZ Bolsward
Schilder & Onderhoudsbedrijf VDZ - Dr Joost halbertsmastraat 27 - Bolsward - Tel.: 06-15492674 - E-mail: info@schildersbedrijf-vdz.nl

Onderhoud schilderwerk aan uw woning of bedrijfspand

schildersbedrijf VDZ uit Bolsward
Uw woning of bedrijfspand is een kostbaar bezit dat u goed wilt onderhouden. Zon, regen, wind en luchtvervuiling plegen immers een grote aanslag op uw houtwerk.

Professioneel schilderwerk beschermt langdurig tegen weersinvloeden en toont ook nog eens erg mooi. Het verhoogt bovendien de waarde van uw woning of bedrijfspand als deze in goede staat van onderhoud verkeerd. Wij kunnen u houtwerk weer een langdurige bescherming geven door onderhouds schilderwerk uit te voeren.

Lange tijd Onderhoudsvrij schilderwerk

Wilt u optimaal kunnen genieten van uw schilderwerk en voor jarenlang onderhoudsvrij zijn ? Dat kan zeer zeker er zijn verfsoorten die tot 12 jaar onderhoudsvrij zijn. Neem bijvoorbeeld de Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak. Maar dit wil niet zeggen dat als deze verf wordt gebruikt dat u ook gelijk 12 jaar onderhoudsvrij bent. er komt veel meer bij kijken dan u denkt. Hieronder kunt u lezen waar goed schilderwerk aan moet voldoen.

Waar gaat u schilderen?
Als uw woning direct aan de kust staat of in een industriële omgeving, dan zal de levensduur van uw schilderwerk korter zijn. Dit komt door de inwerking van zouten en chemicaliën in uw schilderwerk.
Schilderwerk aan de zonzijde van uw woning (westen & zuiden) zal eerder onderhoud nodig hebben, dan schilderwerk aan de schaduwkant van uw woning (noorden & oosten).

Met welke kleur(en) gaat u schilderen?
Donkere kleuren zijn meer gevoelig voor UV-invloeden dan lichte kleuren. Dit kan de levensduur van uw schilderwerk beïnvloeden.
Buitenduurzaamheid van de pigmenten is een van de belangrijkste eisen waarop Wijzonol de kleurpigmenten selecteerdt.  Zorgvuldige samenstelling van de kleurrecepten staat garant voor langdurig kleurbehoud.

Wat is de staat van het te schilderen onderdeel?
Om het bestaande schilderwerk in een goede staat van onderhoud te houden is het belangrijk om het indringen van vocht in het hout te voorkomen. Vocht leidt tot het zwellen en krimpen van het hout. Daarnaast kan het leiden tot o.a. houtrotschades, verbindingen die open gaan staan, hout dat gaat scheuren en verflagen die gaan barsten en onthechten. Ook is het zo dat je niet zomaar overal hooglans verf op kan schilderen.

Stel de verflaag aan de kozijnen zijn al een tijd beschadigd door een afbladderende verflaag of scheurtjes in het schilderwerk, dan is het houtwerk meestal volgezogen en te vochtig om gelijk met hooglans verf te behandelen. Hiermee sluit je alles af en kan het hout zijn vocht niet meer kwijt, met als resultaat dat de verflaag weer openbarst en afbladdert. Zonde van u geld dus om u huis te schilderen. in dit geval kunt u het beste eerst een vochtregulerende verf gebruiken hiermee kan het vocht wel uit het houtwerk maar er niet meer in. Na een goede droging van het hout door deze vochtregulerende verf eerst een lange tijd te gebruiken als beschermlaag op het houtwerk kunt u na droging ervoor kiezen om hooglans te gebruiken en daarmee maakt u het dan voor een langere tijd onderhoudsvrij

langdurige bescherming van het houtwerk aan uw woning realiseren?

 • Maak het schilderwerk regelmatig schoon met een zachte doek en een neutraal reinigingsmiddel (minimaal 3x per jaar).
 • Snoei klimplanten weg, voordat ze zich aan het schilderwerk hechten.
 • Controleer het schilderwerk jaarlijks op aanwezige beschadigingen van het schilderwerk en werk de ondergrond tijdig bij.
 • Schades aan het houtwerk herstellen, verbindingen afdichten en barsten/scheuren repareren volgens voorschrift van de fabrikant van het houtreparatiemiddel.
 • Bestaande gebreken aan verflagen zodanig herstellen dat er een goede ondergrond wordt verkregen voor het aanbrengen van een nieuwe verflaag of  verflagen.
 • Zorgen voor intacte verflagen op de binnenzijde van buitengevelkozijnen, -ramen en –deuren.
 • Afdichtingen langs glas (beglazingskit en stoppasta) waterdicht houden (buiten en binnen).
 • Scherpe kanten van houten delen afronden (minimaal een straal van 3 mm.).
 • Zorg dat ramen en deuren niet klemmen om beschadiging van het verfsysteem te voorkomen.
 • Het ontstaan van overige mechanische beschadigingen van het schilderwerk en de ondergrond voorkomen.
 • Schildersbedrijf & Onderhoudsbedrijf VDZ uit Bolsward is u graag van dienst, mail of bel: 0615492674 als u een vrijblijvende offerte wilt ontvangen of als u een vraag heeft aan ons.

  wijzonol schilder Friesland